Rekuperačné jednotky

Moderné vetracie zariadenia zabezpečujú regulovanú výmenu vzduchu bez plytvania energiou.

Dôsledkom narastajúcej nepriepustnosti novostavieb a predovšetkým obytných budov po sanácii je potreba neustálej výmeny vzduchu, aby sa napríklad zabránilo tvorbe plesní a poškodeniu budov. Avšak vetranie oknami ako jediné vetracie opatrenie sa dá len veľmi ťažko realizovať.

Aby sa totiž zabezpečila energeticky úsporná a hygienická výmena vzduchu, muselo by sa vetrať: 

·       štyrikrát až šesťkrát denne

·       približne na 5 minút

·       s vypnutím vykurovania a

·       s úplne otvorenými oknami

Toto je v dnešnej dobe takmer nemožné.

Systémy na riadené vetranie obytných priestorov zabezpečia potrebný čerstvý vzduch. Vďaka spätnému získavaniu tepla tzv. rekuperácii tepla využívajú zároveň až 90 % tepla získaného z odpadového vzduchu a privádzajú ho späť. Šetria tak energiou na vykurovanie domu.


DUPLEX 280, 380, 580 ECV5

DUPLEX-ECV5-750pxjpg
Rovn
otlakové vetracie jednotky, vybavené úspornými EC ventilátormi typu voľného obežného kolesa a by-passovou klapkou. Zariadenie je možné doplniť o voliteľné vstavané alebo externé príslušenstvo - integrovaný elektrický predohrev, alebo ohrev, vodný alebo elektrický dohrev, uzatváracie klapky, cirkuláciu atď. Jednotky sú určené pre nástennú inštaláciu. Podľa účelu využitia je možné voliť z viacerých úrovní regulácie: základná digitálna rada CP, rozšírená digitálna RD5 vrámci možnosti vzdialeného prístupu cez internet už v základnej štandardnej verzii RD5. Samozrejmosťou je široká škála externých vstupov od snímačov kvality vzduchu, ovládanie z kúpeľne alebo kuchyne.

 

DUPLEX 170, 370, 570 EC5


rada-jednotek-ec5-2015_09jpg

 

Rovnotlakové vetracie jednotky, vybavené úspornými EC ventilátormi typu voľného obežného kolesa a by-passovou klapkou. Zariadenie je možné doplniť o voliteľné vstavané alebo externé príslušenstvo - integrovaný elektrický predohrev, alebo ohrev, vodný alebo elektrický dohrev, uzatváracie klapky, cirkulácia atď. Jednotky sú určené pre podstropnú inštaláciu. Podľa účelu využitia je možné voliť z viacerých úrovní regulácie: základná digitálna radu CP, rozšírená digitálna RD5 vrámci  možnosti vzdialeného prístupu cez internet už v základnej štandardnej verzii RD5. Samozrejmosťou je široká škála externých vstupov od snímačov kvality vzduchu, ovládanie z kúpeľne alebo kuchyne.